Ma este a nagyon finom főétel mellé egy kiváló édesség is az asztalra került.
Hozzávalók (6 személyre):
250 g túró
2x250 g gesztenyepüré
2 tábla étcsokoládés tortabevonó
1 tasak csokoládés öntetpor
vaj, cukor
vaníliacukor
kókuszreszelék
tej
Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a túrót a gesztenyepürét és a vaníliacukrot majd tovább keverjük a masszát. Miután alaposan elkevertük kis golyókat formázunk belőle. A kiformázott golyókat belerakjuk a hűtőbe.
Míg a hűtőben hűlnek a túrós gesztenyés golyócskák elkészítjük a csokoládémázat. Szokásos módon egy kisebb fazékba kevés vizet teszünk, majd ráhelyezünk egy mélyebb fém tálkát és lassú tűzön felolvasztjuk a csokit és a maradék vajat. Egy másik tálkába beleöntjük a kókusz reszeléket. Kivesszük a hűtőből a túrós gesztenyés golyócskákat és beleforgatjuk először a csokiba, majd a kókuszreszelékbe. Visszatesszük a hűtőbe és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a csokoládés öntetet a tasakon leírtak szerint.
Tálalásnál tányérra öntünk egy kevés csokis öntetet és belehelyezzük a túrós gesztenyés golyócskákat.
Jó étvágyat!