Hozzávalók:
4 db csirkecomb
3 dl fehérbor (irsai olivér)
2 db birsalma
1 fürt szőlő
3-4 mentalevél
1 teaskanál só
1 kávéskanál bors
Elkészítés:
A combokat megsózzuk és megborsozzuk elhelyezzük egy mély tepsiben. A tepsinek jó, ha van pereme, így könnyeb lesz befóliázni a pároláshoz. A birsalmát vékony gerezdekre vágva rakjuk a húsra. A szőlőt félbevágjuk, esetleg kimagozhatjuk, és ezt is rászórjuk a húsra. Végül jöhet a 3-4 mentalevél és a fehérbor. A tepsit lefóliázzuk és a 180C-ra előmelegített sütőbe helyezzük 30-40 precre.
Ha a hús szépen megpárolódott, levesszük a fóliát róla, lemerjük a húslé és bor keverékét. Amit félreteszünk egy edénybe. A combokat megkenjük vékonyan olajjal, hogy ne száradjon ki és finom ropogós legyen. Visszatesszük a sütőbe fedetlenül kb 10 percre, amíg szépen megpirul. A félretet lével meglocsolhatjuk, vagy készíthetünk mártást.
A mártáshoz két tojás sárgáját kikeverünk kevés cukorral, és folymatos keverés közben gőz fölött hozzáadjuk a megmaradt hús- és borlevet, melegítve keverük amíg be nem sűrűsödik.
Jó étvágyat!