HTML

VacsoraCsütörtök

Minden csütörtökön új receptet próbálunk ki, főzünk, borozunk.

Linkblog

Borban párolt sültcsirkecomb

2008.09.11. 09:52 vacsoracsutortok

Hozzávalók:

4 db csirkecomb
3 dl fehérbor (irsai olivér)
2 db birsalma
1 fürt szőlő
3-4 mentalevél
1 teaskanál só
1 kávéskanál bors

Elkészítés:

A combokat megsózzuk és megborsozzuk elhelyezzük egy mély tepsiben. A tepsinek jó, ha van pereme, így könnyeb lesz befóliázni a pároláshoz. A birsalmát vékony gerezdekre vágva rakjuk a húsra. A szőlőt félbevágjuk, esetleg kimagozhatjuk, és ezt is rászórjuk a húsra. Végül jöhet a 3-4 mentalevél és a fehérbor. A tepsit lefóliázzuk és a 180C-ra előmelegített sütőbe helyezzük 30-40 precre.


Ha a hús szépen megpárolódott, levesszük a fóliát róla, lemerjük a húslé és bor keverékét. Amit félreteszünk egy edénybe. A combokat megkenjük vékonyan olajjal, hogy ne száradjon ki és finom ropogós legyen. Visszatesszük a sütőbe fedetlenül kb 10 percre, amíg szépen megpirul. A félretet lével meglocsolhatjuk, vagy készíthetünk mártást.



 

A mártáshoz két tojás sárgáját kikeverünk kevés cukorral, és folymatos keverés közben gőz fölött hozzáadjuk a megmaradt hús- és borlevet, melegítve keverük amíg be nem sűrűsödik.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsutortok.blog.hu/api/trackback/id/tr87658301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása