HTML

VacsoraCsütörtök

Minden csütörtökön új receptet próbálunk ki, főzünk, borozunk.

Linkblog

Fűstöltsajtos töltött burgonya

2008.09.18. 23:34 vacsoracsutortok

Hozzávalók:

80 dkg darált sertés comb
8 db "méretes" burgonya
50 dkg füstölt trapista sajt
2 fej fokhagyma
5 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 dl tejföl

 

 

 

 

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott hagymát üvegesre párolom, hozzáadom a darált húst és el kezdem pirítani, beleteszem a megtisztított, pépesített fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot, sóval, borssal és egy kevés paprikával füzerezem. Ha a hús megpirult hozzáadok 15-20 dkg reszelt sajtot, kevergetem míg a sajt meg nem olvad.   

A burgonyákat meghámozom és 10-15 perc alatt félkészre főzöm. A gumókat hosszában kettészelem és a belsejét kivájom úgy, hogy egy-egy adag húst könnyedén bele tudjak tölteni.

Az elkészült húst kanállal a burgonyába töltöm és sütőben addig sütöm míg el nem kezd megpirulni. Ekkor kiveszem, rakok rá egy kis tejfölt és a maradék füstölt sajttal vastagon megszórom a burgyonákat. Visszateszem a sütőbe, és hagyom, hogy a sajt is rápiruljon.

A kikanalazott burgonyát darabosra őrölt borsba forgatom és azt is kisütöm egy tepsiben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsutortok.blog.hu/api/trackback/id/tr11672270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása