HTML

VacsoraCsütörtök

Minden csütörtökön új receptet próbálunk ki, főzünk, borozunk.

Linkblog

Tepsis csülök fokhagymás tejfölben

2008.08.21. 19:52 vacsoracsutortok

Ma este egy Esztergomban a Csülök Csárdában megismert receptet próbálunk ki. Némi bor társaságában.

 

Az eredeti recept:

Hozzávalók (4 személyre):

1 db füstölt csülök (kb. 80 dkg)
1,20 kg burgonya
0,5 l tejföl
3 gerezd fokhagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
só, fehér bors

 

 


Elkészítés:

A füstölt csülköt megfőzzük, kicsontozzuk és szeletekre vágjuk. A karikára vágott főtt burgonyát serpenyőben kissé megpirítjuk és tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a csülökszeleteket. A tejfölt zúzott fokhagymával, sóval és fehér borssal kikeverjük és a csülökre öntjük. A tetejére vékonyra vágott füstölt szalonnát borítunk és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

 

 

 

 

 

 

 

A mi verziónk:

A csülköt  kb. 1 1/2 órán át föztük, de nem ártott volna hamarabb beáztatni. A sütőbe először alufóliával befedve tettük be kb. 20 percre. Ezután további 10 percig sütöttük fedetlenül és a tetejére reszelt füstölt sajtot szórtunk.

Jó étvágyat!

1 komment

Címkék: gasztro vacsora fokhagyma csülök tepsi

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsutortok.blog.hu/api/trackback/id/tr22626601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zork 2008.08.22. 17:33:01

Hű... bisztos natyon finom vót...
süti beállítások módosítása