Hozzávalók:
1 kg kicsontozott
csirkecomb vagy csirkemell
2 evőkanál földimogyoró-olaj
6 dkg ghee vagy vaj
35 dkg paradicsompüré
2 teáskanál garam masala
2 teáskanál édes paprika
2 teáskanál őrölt koriander
1 evőkanál finomra vágott
gyömbér
1 /4 teáskanál chili
1 db fahéj
6 összezúzott kardamom
hüvely
1 evőkanál cukor
1 dl joghurt
1 dl tejszín
1 evőkanál citromlé
A csirkecombot kicsontozzuk (ha csirkemellből készítjük ez a lépés kimarad) a húst felcsíkozzuk. Felhevítjük a wokot majd beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk benne. A felcsíkozott húst két adagban pirítjuk meg, hogy hirtelen piruljon és ne hüljön le az olaj és a wok.
A megpirult húst kiszedjük és a wokban felolvasztjuk a vajat vagy ghee-t. Hozzáadjuk a finomra vágott gyömbért, a garam masalát, az édes paprikát, őrölt koriandert, a chili-t, és a fahéjat. Hagyjuk hevülni míg a fűszerek illatozni kezdenek. Ezután visszatesszük bele a már megpirított húst és összeforgatjuk, így hagyjuk 5 percig.
Most hozzáadjuk a paradicsom pürét és a cukrot, és 15 percig főzzük.
Köretként használhatunk csapátit (indiai kenyér), basmati vagy jázmin rizset.
Jó étvágyat.