HTML

VacsoraCsütörtök

Minden csütörtökön új receptet próbálunk ki, főzünk, borozunk.

Linkblog

Vajas csirke (Murgh Makhani)

2008.09.05. 11:35 vacsoracsutortok

Hozzávalók:

1 kg kicsontozott 

   csirkecomb vagy csirkemell

2  evőkanál  földimogyoró-olaj

6  dkg ghee vagy vaj

35 dkg paradicsompüré

2 teáskanál garam masala

2 teáskanál édes paprika

2 teáskanál  őrölt koriander

1  evőkanál  finomra  vágott
    gyömbér

1 /4  teáskanál chili

1  db fahéj

6  összezúzott  kardamom
    hüvely

1  evőkanál cukor

1 dl  joghurt

1 dl tejszín

1  evőkanál citromlé

 

 A csirkecombot kicsontozzuk (ha csirkemellből készítjük ez a lépés kimarad) a húst felcsíkozzuk. Felhevítjük a wokot majd beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk benne. A felcsíkozott húst két adagban pirítjuk meg, hogy hirtelen piruljon és ne hüljön le az olaj és a wok.

 

 A megpirult húst kiszedjük és a wokban felolvasztjuk a vajat vagy ghee-t. Hozzáadjuk a   finomra vágott gyömbért, a garam masalát, az édes paprikát, őrölt koriandert,  a chili-t, és a fahéjat. Hagyjuk hevülni míg a fűszerek illatozni kezdenek. Ezután visszatesszük bele a már megpirított húst és összeforgatjuk, így hagyjuk 5 percig.

 

 

 Most hozzáadjuk a paradicsom pürét és a cukrot, és 15 percig főzzük.

 

 

 Végül jöhet a jughurt a tejszín és a citromlé és még 5 percig főzzük.

 

 

 Köretként használhatunk csapátit (indiai kenyér), basmati  vagy jázmin rizset.

 

 

 Jó étvágyat.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirkecomb csirkemell vajas indiai

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsutortok.blog.hu/api/trackback/id/tr67656989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása