Hozzávalók kb. 6 darab csapátihoz:
30 dkg liszt
melegvíz, vaj, só
A lisztet alaposan összekeverjük a sóval és folyamatosan hozzáadagoljuk a vizet amíg lágy tésztát nem kapunk. A tésztát kb. 10-15 percig gyúrjuk, hogy alaposan eldolgozzuk.
A kész tesztát 1 órát pihenni hagyjuk(fontos ha azt akarjuk, hogy a csapáti felfúvódjon)
A pihentetés után nagyobb diónyi golyókat csinálunk, ezeket gyúródeszkán kézzel ellapítjuk majd kb 15 cm átmérőjű 1,5 mm vastag korongokat nyújtunk belőle.
A korongok mindkét oldalát megsütjük palacsintasütőben vagy vastag vaslapon.
A megsült csapátit tartsuk a láng fölé így ha mindent jól csináltunk felfúvódik.
A csapatit lelapítjuk esetleg megvajazzuk.