HTML

VacsoraCsütörtök

Minden csütörtökön új receptet próbálunk ki, főzünk, borozunk.

Linkblog

Csapáti (Indiai kenyér)

2008.09.05. 10:10 vacsoracsutortok

Hozzávalók kb. 6 darab csapátihoz:

30 dkg liszt
melegvíz, vaj, só

A lisztet alaposan összekeverjük a sóval és folyamatosan hozzáadagoljuk a vizet amíg lágy tésztát nem kapunk. A tésztát kb. 10-15 percig gyúrjuk, hogy alaposan eldolgozzuk.

A kész tesztát 1 órát pihenni hagyjuk(fontos ha azt akarjuk, hogy a csapáti felfúvódjon)

A pihentetés után nagyobb diónyi golyókat csinálunk, ezeket gyúródeszkán kézzel ellapítjuk majd kb 15 cm átmérőjű 1,5 mm vastag korongokat nyújtunk belőle.

A korongok mindkét oldalát megsütjük  palacsintasütőben vagy vastag vaslapon.
A megsült csapátit tartsuk a láng fölé így ha mindent jól csináltunk felfúvódik.
A csapatit lelapítjuk esetleg megvajazzuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsoracsutortok.blog.hu/api/trackback/id/tr70657106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása